Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

''Οι καμπάνες του Edelweiss''

Μία παράσταση που σε βγάζει από την μιζέρια της Αθήνας των οικονομικών προβλημάτων της και σε πάει κατευθείαν στο κέντρο του Λονδίνου σε κάποιο μεγάλο θέατρο. Ένα θέατρο λοιπόν που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα.








Η παράσταση τώρα:
Συγκλονιστική, με υπέροχες ερμηνείες από όλους τους πρωταγωνιστές. Η Άννα Βίσση συγκινητικά υπέροχη, ο Αιμιλιανός αποκάλυψη. Ο Θανάσης Αλευράς με εξέπληξε. Υπέροχοι και όλοι οι υπόλοιποι (Σιαμσιάρης, Καραγκιαούρης κ.α). Φωτισμοί, σκηνικά όμορφα, λειτουργικά, έδεναν πολύ όμορφα όλα μαζί. Η δουλειά που έχει γίνει για να ανέβει αυτό το έργο φαίνεται παντού. Για όσους ξέρουν, σίγουρα ανώτερο των υπερφίαλων Δαιμόνων και κατώτερο της συγκλονιστικής Μάλα.Η σκηνοθεσία του Κακλέα, όπως πάντα, κινηματογραφική και σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από άρτιο.Στα highlights της παράστασης η ροκ μπάντα που παίζει μουσική πάνω στη σκηνή. Χίλια μπράβο στα παιδιά.




    
 Μουσική: Είναι πιστεύω ο πιο "δύσκολος" "πολύπλοκος" Καρβέλας που έχουμε ακούσει. Αν αφήσετε πίσω τα στερεότυπα, θα ακούσετε απίστευτες μουσικές συνθέσεις, μία εκπληκτική μουσική! Σίγουρα η ενορχήστρωση και η πολύ μεγάλη ορχήστρα έπαιξε το ρόλο της.




Πλοκή: Δυνατή! Μπορεί να υπάρχει από τη μία ένα "overdose" δυνατών γεγονότων, αλλά αυτό θέλει να δείξει ο καλλιτέχνης. Το έρεβος της ανθρώπινης ύπαρξης - εκεί που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για δίαφορους λόγους. Η ιστορία είναι πολύπλοκη και πολυεπίπεδη...ξεκινάμε από το σήμερα και πηγαίνουμε στο παρελθόν. Ίσως σε μερικά σημεία πλατειάζει με τις επιπλέον - χαλαρές - σκηνές, αν και φαίνεται να εξυπηρετούνται μέσω αυτών τεχνικά ζητήματα, όπως η αλλαγή σκηνικών.





















 Συμπερασματικά : Οι Καμπάνες του Edeiweiss είναι ένα πολύ δυνατό έργο με δυνατά σημεία, με παθιασμένες ερμηνείες μουσικά και υποκριτικά και με μια υπέροχη ενορχηστρωμένη μουσική!!Δεν μπορεί παρα να σε καθηλώσει από την πρώτη στιγμή. 
Χαίρομαι που παραβρέθηκα στη δουλειά αυτή. Δεν είναι καθόλου πεταμένα χρήματα και ούτε και χαμένος χρόνος. Την προτείνω ανεπιφύλακτα, εμείς θα ξαναπάμε σίγουρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου